Kaltmeier, Olaf; Rufer, Mario (Eds.)

Buchcover Entangled Heritages. Postcolonial Perspectives on the Uses of the Past in Latin America. London / New York: Routledge 2016

Kaltmeier, Olaf

Buchcover Konjunkturen der (De-)Kolonialisierung. Indigene Gemeinschaften, Hacienda und Staat in den ecuadorianischen Anden von der Kolonialzeit bis heute. Bielefeld: Transcript; 2016.

Kaltmeier, Olaf; Burchardt, Hans-Jürgen (Eds.)

Buchcover Urbane (T)Räume: Städte zwischen Kultur, Kommerz und Konflikt. Baden-Baden: Nomos; 2015.

Rehm, Lukas

Buchcover Politische Gewalt in Kolumbien. Die Violencia in Tolima, 1946-1964 (Historamericana 32) Stuttgart: Heinz, 2014.

Kaltmeier, Olaf (Ed.)

Buchcover Envisioning Inter-American Area Studies in Globalization Processes. Trier, Tempe: WVT / Bilingual Press, 2013

Kaltmeier, Olaf

Buchcover Politische Räume jenseits von Staat und Nation. (Das Politische als Kommunikation 7) Göttingen: Wallstein Verlag, 2012.

Kaltmeier, Olaf; Corona Berkin, Sarah (Eds.)

Buchcover Methoden dekolonialisieren. Eine Werkzeugkiste zur Demokratisierung der Sozial? und Kulturwissenschaften. Münster: Westf. Dampfboot, 2012.

Kaltmeier, Olaf; Corona Berkin, Sarah (Eds.)

En diálogo. Metodologías horizontales aplicadas. Mexiko: Gedisa, 2012.

Kaltmeier, Olaf; Thies, Sebastian; Raab, Joseph (Eds.)

Buchcover Beyond Multiculturalism? Special Issue. Latin American and Caribbean Ethnic Studies. Routledge. Vol 7, Nr.2, 2012.

Epple, Angelika; Kaltmeier, Olaf; Ulrike Lindner (Eds.)

Buchcover Entangled Histories: Reflecting on Concepts of Coloniality and Postcoloniality. Special Issue, Comparativ 21,1, 2011.

Kaltmeier, Olaf (Ed.)

Buchcover Selling EthniCity. Urban Cultural Politics in the Americas. Farnham: Ashgate, 2011

Kaltmeier, Olaf; Büschges, Christian; Thies, Sebastian (Eds.)

Buchcover Culturas políticas en la región andina. Frankfurt a.M.: Vervuert, 2011.

Kaltmeier, Olaf; Gurr, Jens; Butler; Martin (Eds.)

Buchcover EthniCities. Metropolitan Cultures and Ethnic Identities in the Americas. Trier: WVT, 2011.

Aktuelles

Arjun Appadurai (New School New York) at Bielefeld University: Lecture and Workshop

Lecture "Comparison and Connectivity in the Era of Globalization" // Wednesday, December 13, from 18:00 to 20:00 hs // Bielefeld University, X-E0-001.

Workshop "Globalization Today and Its Historical Predecessors: The Traps of Comparison Over Time" // Thursday, December 14, from 10:00 to 12:00 hs // Bielefeld University, X-A2-103 // please register until December, 6 // details see here // both events are organized by the CIAS and the SFB 1288 with the financial support of the SFB.

Call for Papers des Online-Journals fiar (forum for interamerican research)

Abstracts für Beiträge zum geplanten Heft zu "Practices of Comparison in the Americas" können bis zum 15. Dezember 2017 eingereicht werden